پیاز

پیاز

بررسی اجمالی خواص پیاز


پیاز،  یک گیاه است که بخش پیاز آن جهت تولید دارو استفاده می شود. 

پیاز به طور رایج جهت رفع اسکار و جای زخم استفاده می شود. 

چگونه کار می کند؟

پیاز حاوی مواد شیمیایی است که به نظر می رسد تورم، تنگی ریه در افراد مبتلا به آسم، سطح کلسترول و قند خون را کم می کنند. 

موارد استفاده پیاز


ممکن است در موارد ذیل موثر باشد: 

اسکار: بسیاری از تحقیقات نشان می دهند که مصرف ژل حاوی عصاره پیاز به تنهایی یا با اجزای دیگر به مدت حداقل ۱۰ هفته باعث بهبود ظاهر زخم می شود. مصرف عصاره پیاز با سایر اجزا در مدت زمان کمتر به نظر نمی رسد که موثر باشد. 

شواهد کافی جهت کاربرد پیاز در موارد ذیل موجود نیست: 

ریزش مو(آلوپسی آره آتای): تحقیقات اولیه نشان داده اند که مصرف عصاره پیاز بر روی پوست کف سر به مدت ۸ هفته ممکن است باعث تقویت رشد مو در افراد مبتلا به کچلی آره آتای شود. 

دیابت: تحقیقات اولیه نشان داده است که مصرف ۲۰ گرم پیاز خوراکی همراه با رژیم غذایی مناسب به مدت ۸ هفته در افراد مبتلا به دیابت، قند خون را بهتر از حالت داشتن رژیم غذایی به تنهایی کاهش می دهد. 

بالا بودن فشار خون: تحقیقات اولیه نشان می دهند که مصرف عصاره پیاز به مدت ۶ هفته فشار خون سیستول (حد بالای فشار خون) را در افراد مبتلا به پرفشاری خون اندکی کاهش می دهد. همچنین این تحقیقات نشان داده اند که مصرف عصاره پیاز به همراه سایر اجزا به مدت یک هفته فشار خون سیستول را در افراد مبتلا به پرفشاری خون، کاهش می دهد. البته هیچ کدام از مکمل ها (مکمل پیاز به تنهایی یا پیاز و اجزای دیگر) فشار خون دیاستول (حد پایین فشار خون) را تغییر نمی دهند. 

چاقی: تحقیقات اولیه نشان می دهند که مصرف عصاره پوست پیاز به مدت ۱۲ هفته وزن را اندکی در افراد چاق و دارای اضافه وزن تغییر می دهند. البته تغییر به لحاظ بالینی قابل ملاحظه نبوده است. 

سندروم تخمدان پلی کیستیک: مصرف مقادیر زیاد پیاز خام قرمز (۸۰-۱۲۰ گرم) نسبت به مقادیر کم آن (۲۰-۳۰ گرم) تاثیری در کاهش سطح کلسترول و قند خون در افراد مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک ندارد. خوردن مقادیر زیاد می تواند باعث افزایش اندک شاخص توده وزنی شود. 

سرطان پروستات: افرادی که پیاز بیشتری مصرف می کنند احتمال ابتلا به سرطان پرستات در آنها کم نمی شود. 

خط کشش: تحقیقات اولیه نشان می دهند که مصرف کرم حاوی عصاره پیاز، آب قاشقی و هیالورونیک اسید به مدت ۱۲ هفته جای زخم را بهتر می کند. 

شواهد بیشتری جهت اثبات اثر بخشی پیاز در موارد ذیل نیاز است: آسم، برونشیت، ناراحتی معده، تب، سرماخوردگی، سرفه، تورم دهان و گلو، زخم، کاهش اشتها، سخت شدن جداره عروق. 

عوارض جانبی پیاز


پیاز احتمالا در مصرف خوراکی (در مقادیر مصرفی در رژیم غذایی) و یا مصرف عصاره آن بر روی پوست بی خطر می باشد. مصرف عصاره پیاز به صورت خوراکی ممکن است در اکثر افراد بی خطر باشد. مصرف ۴۰۰ میلی گرم عصاره پیاز برای ۶ هفته به نظر می رسد که بی خطر باشد. عوارض جانبی مصرف پیاز ممکن است شامل موارد ذیل باشد: عوارض پوستی شامل خارش و اگزما به دنبال تماس پوستی، اشک آمدن از چشم پس از تماس با عطر آن، درد شکمی پس از خوردن آن.

توصیه ها و هشدارهای مخصوص: 

بارداری و شیردهی: اطلاعات کافی در خصوص ایمنی مصرف پیاز به صورت دارو در بارداری و شیردهی وجود ندارد. بهتر است احتیاط کنید و از مصرف آن در مقادیری بیش از مقادیر خوراکی اجتناب کنید.

اختلالات خون ریزی دهنده: پیاز می تواند باعث کاهش سرعت انعقاد خون شود. این نگرانی وجود دارد که مصرف پیاز به عنوان دارو خطر خون ریزی در افراد افزایش دهد. در صورتی که مبتلا به یک اختلال خون ریزی دهنده هستید، پیاز یا عصاره آن را در مقادیر دارویی استفاده نکنید.

آلرژی متقابل: افرادی که دارای حساسیت به برنجاسف یا کرفس هستند، ممکن است به پیاز نیز حساسیت داشته باشند. در صورت ابتلا به این گونه حساسیت ها، از مصرف پیاز در مقادیر دارویی اجتناب کنید.

دیابت: پیاز ممکن است قند خون را کاهش دهد. در صورتی که دیابت دارید و پیاز را در مقادیر دارویی استفاده می کنید، قند خون خود را به دقت چک کنید.

جراحی جهت قرار دادن کیسه کنار مقعد (کیسه روده ای-آناستاموز مقعدی): افرادی که جراحی برای قرار دادن کیسه در کنار مقعد خود دارند، ممکن است با خوردن پیاز احساس نفخ کنند. در صورتی که این جراحی را داشته اید از مصرف پیاز در مقادیر زیاد اجتناب کنید.

سوهاضمه: افرادی که سابقه سوهاضمه را دارند، مصرف پیاز عوارض آنها را زیاد می کند. در صورت افزایش عوارض، پیاز را در مقادیر زیاد نخورید.

جراحی: پیاز ممکن است انعقاد خون را آهسته کند و قند خون را کاهش دهد. در تئوری، پیاز می تواند بعد از عمل باعث افزایش خطر خون ریزی و تداخل با فرآیند کنترل قند خون شود. از مصرف پیاز به عنوان دارو حداقل ۲ هفته قبل از جراحی اجتناب کنید.   

تداخلات پیاز


تداخلات متوسط: در خصوص این دسته از ترکیب دارویی هوشیار باشید: 

آسپیرین: برخی از مردم به پیاز حساس هستند. در صورت ابتلا به این حساسیت، آسپیرین ممکن است حساسیت شما را به پیاز افزایش دهد. این تداخل تنها در یک نفر گزارش شده است. اما بهتر است که احتیاط کنید و در صورت حساسیت به پیاز، پیاز و آسپیرین را همزمان مصرف نکنید. 

لیتیوم: پیاز ممکن است دارای خواص مدری باشد. مصرف پیاز می تواند باعث کاهش دفع لیتیوم از بدن شود. در نتیجه لیتیوم در بدن افزایش می یابد که خود باعث افزایش عوارض جانبی می شود. در صورت مصرف لیتیوم، با اعضای تیم درمانی خود در خصوص مصرف پیاز به صورت دارویی مشورت کنید. ممکن است نیاز به تغییر دز لیتیوم باشد. 

داروهای ضد دیابت: پیاز ممکن است باعث کاهش قند خون شود. بنابرین مصرف همزمان پیاز با داروهای ضد دیابت ممکن است باعث افت شدید قند خون شود. قند خون خود را به دقت کنترل کنید. ممکن است نیاز به تغییر دز داروی ضد دیابت باشد.

داروهای رقیق کننده خون (ضد انعقادها و ضد پلاکت ها): مصرف همزمان پیاز با داروهای رقیق کننده خون ممکن است باعث افزایش خطر خون ریزی و کبودی شود.  

مقدار مصرفی مجاز پیاز


جهت مشاهده این قسمت به قسمت کاربری وارد شوید
به اشتراک بگذارید
دکتر هاجر اوجی
دکتر هاجر اوجی