مگنولیا

مگنولیا

بررسی اجمالی خواص مگنولیا


مگنولیا یک درخت است که مردم ساقه و جوانه گل جهت تهیه دارو استفاده می کنند. 

مردم مگنولیا را در شرایطی از قبیل کاهش وزن، استرس، التهاب لثه، تشکیل پلاک و سایر شرایط استفاده می کنند. اما هیچگونه شواهد علمی جهت تایید اینگونه موارد وجود ندارد. 

چگونه کار می کند؟

به نظر می رسد مگنولیا داروی خواص کاهنده اضطراب می باشد. ممکن است باعث افزایش ترشح استروئید توسط بدن شود و از این طریق آسم را درمان کند. مواد شیمیایی موجود در مگنولیا ممکن است باکتری های دهان را بکشند. ممکن از پوسیدگی دندان و تورم لثه جلوگیری کند. بسیاری از تحقیقات انجام شده بر روی مگنولیا در حد تحقیقات آزمایشگاهی می باشد. 

موارد استفاده مگنولیا


این گیاه ممکن است در موارد ذیل مفید باشد: 

پلاک دندانی: استفاده از خمیردندان حاوی عصاره مگنولیا شدت تشکیل پلاک دندانی را کاهش می دهد. 

التهاب لثه: آدامس یا خمیردندان حاوی عصاره مگنولیا احتمال التهاب لثه و خون ریزی آن را کاهش می دهد. 

شواهد کافی جهت کاربرد مگنولیا در موارد ذیل وجود ندارد: 

استرس: برخی از تحقیقات نشان داده اند که مصرف فرآورده بخصوص حاوی عصاره مگنولیا و درخت چوب پنبه برخی از احساسات منفی ناشی از استرس و اضطراب را کاهش می دهد. اما مصرف این فرآورده احساس اضطراب طولانی مدت ناشی از استرس را بهبود نمی بخشد. 

کاهش وزن: تا کنون شواهد کافی مبنی بر اثر مگنولیا در کاهش وزن وجود نداشته است. در چند تحقیق نشان داده شده است که خانم هایی دارای اضافه وزن که فرآورده مخصوص حاوی عصاره مگنولیا و چوب پنبه را مصرف می کنند، نسبت به سایر خانم ها کمتر وزن اضافه می کنند (Relora, next pharmaceutical). به نظر می رسد که این خانم ها کالری کمتری مصرف می کنند زیرا احتمالا مگنولیا، خوردن وابسته به استرس را کمتر می کند. با این وجود، هیچگونه شواهد قابل اعتمادی وجود ندارد که مصرف این فرآورده منجر به کاهش وزن می شود. 

سایر شرایطی که نیاز به شواهد بیشتر جهت اثربخشی مگنولیا در آنها است: افسردگی، سرماخوردگی، دیابت، مشکلات هاضمه، لک های تیره پوستی، سردرد، بالا بودن کلسترول، احتقان بینی، دندان درد.

عوارض جانبی مگنولیا


مصرف کوتاه مدت مگنولیا به صورت خوراکی و یا در خمیردندان امکان دارد برای اکثر افراد بی خطر است. مگنولیا به صورت خوراکی تا ۶ هفته استفاده شده است و در خمیر دندان تا ۶ ماه استفاده شده است. گزارشاتی وجود دارد که مگنولیا می تواند منجر به انقباض رحم و سقط جنین شود.

اطلاعات کافی در خصوص ایمنی مگنولیا در دوران شیردهی وجود ندارد. بنابرین احتیاط لازم کنید و از مصرف آن اجتناب کنید.

جراحی: مگنولیا سیستم عصبی مرکزی را آهسته می کند. نگرانی وجود دارد که مصرف هزمان مگنولیا با داروهای بیهوشی و سایر داروها در هنگام جراحی و بعد از آن، ممکن است سیستم عصبی مرکزی را بسیار آهسته کنند. مگنولیا همچنینین می تواند انعقاد خون را آهسته کند و باعث خون ریزی بعد از جراحی شود. استفاده مگنولیا را حداقل ۲ هفته قبل از جراحی متوقف کنید.  

تداخلات مگنولیا


تداخل متوسط: توجه داشته باشید که مگنولیا با الکل تداخل متوسط دارد. ساقه مگنولیا مانند الکل می تواند باعث ایجاد خواب آلودگی و گیجی شود. مصرف مقادیر بیش از حد ساقه مگنولیا با الکل می تواند ممکن است خواب آلودگی شدید ایجاد کند. 

داروهای آرام بخش (باربیتورات ها و بنزودیازپین ها) با مگنولیا تداخل دارند. ساقه مگنولیا مانند داروهای آرام بخش خواب آلودگی و گیجی ایجاد می کنند. مصرف همزمان این دو می تواند خواب آلودگی شدید ایجاد کند. 

برخی از داروهای آرام بخش باربیتوارت شامل آموباربیتال (آمیتال)، بوتاباربیتال (بوتیزول)، مفوباربیتال (مبارال)، پنتوباربیتال (نمبوتال)، فنوباربیتال (لومینال)، سکوباربیتال (سکونال) هستند. 

برخی از داروهای آرام بخش بنزودیازپین شامل کلونازپام (کلونوپین)، دیازپام (والیوم)، لورازپام (آتیوان)، می باشند. 

سایر داروهای آرام بخش سرکوب کننده سیستم عصبی مرکزی مثل زولپیدم (آمبین) نیز با ساقه مگنولیا نیز ممکن است تداخل ایجاد کنند. 

مقدار مصرفی مجاز مگنولیا


جهت مشاهده این قسمت به قسمت کاربری وارد شوید
به اشتراک بگذارید
دکتر هاجر اوجی
دکتر هاجر اوجی