
لیمو
بررسی اجمالی خواص لیمو
لیمو ترش میوه ای از خانواده مرکبات است که میوه، پوست و اسانس آن جهت تهیه دارو استفاده می شود. اسانس (روغن) پرس شده حاصل از میوه له شده، اسانس لیمو ترش تقطیری (distilled lime oil) نامیده می شود. اسانس (روغن) پرس شده حاصل از پوست نرسیده آن expressed lime oil نامیده می شود.
آب لیمو برای اسهال شدید (اسهال خونی) استفاده می شود.
برخی از مردم اسانس لیمو را بر روی پوست خود مستقیما جهت موارد ذیل استفاده می شود: کشتن میکروب ها، درمان تهوع و به عنوان محرک.
لیمو ترش در مواد آرایشی به عنوان عطر و تثبیت کننده استفاده می شود.
چگونه کار می کند؟
اطلاعات کافی در خصوص نحوه عملکرد لیمو ترش وجود ندارد.
موارد استفاده لیمو
شواهد کافی جهت مصرف لیمو ترش در موارد زیر موجود نیست:
کمبود آهن: تحقیقات اولیه نشان می دهد که نوشیدن ۱ لیتر آب لیمو روزانه برای ۶ روز در هفته و به مدت ۸ ماه تاثیری در افزایش سطح آهن در خانم هایی که منابع آهن با مشکل جذب استفاده می کرده اند، نداشته است.
سایر مواردی که نیاز به مدارک بیشتر دارند:
اسهال شدید (اسهال خونی)، تهوع، کشتن میکروب ها در سطح پوست
عوارض جانبی لیمو
مصرف لیمو ترش در مقادیر غذایی احتمالا در عمده بزرگسالان بی خطر می باشد.
مصرف خوراکی پوست لیمو ترش در مقادیر دارویی ممکن است بی خطر باشد.
مصرف مستقیم اسانس لیمو ترش بر روی پوست ممکن است خطرناک باشد. برخی از مردم نسبت به مصرف مستقیم اسانس لیمو حساس هستند. اسانس لیمو می تواند باعث افزایش حساسیت به نور خورشید شود. در صورت مصرف اسانس لیمو، لباس محافظ در برابر نور خورشید استفاده کنید، بخصوص اگر پوست شما روشن است.
توصیه ها و هشدارهای مخصوص:
بارداری و شیردهی: اطلاعات کافی در خصوص ایمنی مصرف لیمو ترش در دوران بارداری و شیردهی موجود نیست. بهتر است احتیاط کنید و از مصرف آن در مقادیری بیش از مقادیر موجود در رژیم غذایی اجتناب کنید.
تداخلات لیمو
تداخلات متوسط: در خصوص این دسته از تداخلات دارویی هوشیار باشید:
سوبسترای CYP3A4: برخی از داروها توسط کبد تغییر می یابند و شکسته می شوند. آب لیمو ممکن است سرعت شکست داروها توسط کبد را کاهش دهد. بنابرین نوشیدن آب لیمو با داروهایی که توسط کبد شکسته می شوند، ممکن است باعث افزایش اثرات و عوارض جانبی دارو شود.
برخی از انواع این داروها شامل موارد ذیل می باشند: کتوکونازول، فکسوفنادین، ایتراکونازول،...
داروهایی که باعث افزایش حساسیت به نور می شوند: برخی از داروها حساسیت به نور را افزایش می دهند. لیمو ترش نیز موجب افزایش حساسیت به نور می شود. بنابرین مصرف همزمان لیمو ترش با این داروها باعث افزایش خطر آفتاب سوختگی، بروز تاول و راش در نواحی تحت تماس با نور خورشید می شود. در صورت مصرف همزمان این دو با هم، لباس محافظ در برابر نور خورشید بپوشید.
برخی از این داروها شامل سیپروفلوکساسین، آمی تریپتیلین، کوتریموکسازول می باشند.
مقدار مصرفی مجاز لیمو
