جوجوبا

جوجوبا

بررسی اجمالی خواص جوجوبا


جوجوبا یک بوته است که در نواحی خشک مکزیک شمالی و جنوب غربی آمریکا می روید. از دانه آن روغن و موم جهت مصارف دارویی تهیه می شود.

جوجوبا مستقیما بر روی پوست جهت جوش، سوریازیس، آفتاب سوختگی و قاش خوردگی پوست استفاده می شود. همچنین به صورت موضعی به عنوان محرک رشد مو در افرادی که در حال کچل شدن هستند، استفاده می شود.

در صنایع، جوجوبا در شامپو، رژلب، لوازم آرایشی، محصولات پاک کننده، لوسیون های بدن، دست و صورت استفاده می شود.

چگونه کار می کند؟

جوجوبا به عنوان نرم کننده در سطح پوست استفاده می شود. همچنین مصرف آن در سطح پوست موجب باز شدن فولیکول های مو می شود و از این طریق ممکن است موجب رویش موی جدید شود؛ به همین خاطر در فرآورده های محرک رویش مو استفاده می شود. 

موارد استفاده جوجوبا


شواهد کافی جهت مصرف جوجوبا در موارد زیر موجود نیست: 

آلزایمر: تحقیقات نشان می دهند که ماساژ دادن دست ها با روغن جوجوبا، حالت های احساسی، پرخاشگری و کارایی ذهنی را در افراد مبتلا به آلزایمر تغییر نمی دهد.  

دفع حشرات: تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف پوستی فرآورده ای به نام (Three Bio-skincare) حاوی روغن جوجوبا، روغن نارگیل، روغن کلزا و ویتامین E ممکن است در دفع حشرات موثر باشد و اثر آن تا ۳ ساعت پس از استفاده باقی می ماند. 

سایر مواردی که نیاز به مدارک بیشتر جهت اثبات اثربخشی جوجوبا دارند: 

جوش، سوریازیس، آفتاب سوختگی، قاش خوردگی پوست، ریزش مو

عوارض جانبی جوجوبا


مصرف پوستی جوجوبا احتمالا در عمده بزرگسالان بی خطر باشد. ممکن است عوارض جانبی مثل راش و واکنش های حساسیتی ایجاد کند. 

احتمالا مصرف خوراکی جوجوبا خطرناک باشد. جوجوبا حاوی ماده ای شیمیایی به نام اسید اروسیک است که می تواند عوارض جانبی جدی مثل آسیب قلبی ایجاد کند. 

توصیه ها و هشدارهای مخصوص: 

بارداری و شیردهی: مصرف پوستی جوجوبا در دوران بارداری و شیردهی احتمالا بی خطر است. اما مصرف خوراکی آن احتمالا خطرناک است. 

تداخلات جوجوبا


در حال حاضر اطلاعات کافی در خصوص تداخلات جوجوبا موجود نیست. 

مقدار مصرفی مجاز جوجوبا


جهت مشاهده این قسمت به قسمت کاربری وارد شوید
به اشتراک بگذارید
دکتر هاجر اوجی
دکتر هاجر اوجی


از تیم پزشکی سیبویه مشاوره رایگان بگیرید!
صبح ها از ساعت ۱۰ الی ۱۴
عصر ها از ساعت ۱۸ الی ۲۲