روغن سیترونلا

روغن سیترونلا

روغن سیترونلا (Citronella) از تقطیر بخار نوع خاصی از علف‌ از سرده Cymbopogon بدست می‌آید. روغن سیترونلا Ceylon یا Lenabatu از گیاه Cymbopogon nardus و روغن سیترونلا Java یا Maha Pengiri از گیاه Cymbopogon winterianus بدست می‌آید. علف لیمو (Cymbopogon citratus) نیز به این دسته گیاهی تعلق داشته اما از آن برای ساخت روغن روغن سیترونلا استفاده نمی‌شود.

از این ماده برای خارج کردن کرم و انگل‌های دیگر از روده‌‌ها استفاده می‌شود. همچنین برای کنترل اسپاسم‌های عضلانی، افزایش اشتها و افزایش تولید ادرار (به عنوان ادرارآور) به منظور خلاصی از احتباس آب استفاده می‌گردد.

بعضی از مردم مستقیما این ماده را روی پوست خود برای دور نگه داشتن پشه‌ها و حشرات دیگر استفاده می‌کنند. 

در غذاها و نوشیدنی‌ها این ماده به عنوان طعم‌دهنده کاربرد دارد

در صنعت، از این ماده به عنوان رایحه (خوش‌بو‌کننده) در فرآورده‌های آرایشی و صابون‌ها استفاده می‌شود. 

 

چگونه عمل می‌کند؟

اطلاعات کافی درباره چگونگی عملکرد روغن سیترونلا وجود ندارد.

امکان دارد موثر باشد برای:

  • جلوگیری از پشه گزیدگی وقتی مستقیما روی پوست اعمال می‌شود: روغن سیترونلا افزودنی ‌است که در بعضی از فرآورده‌های دورکننده حشرات که می‌توان از فروشگاه‌ها تهیه کرد استفاده شده است. به نظر می‌رسد که می‌توان از گزش پشه برای مدت کوتاهی (معمولا کمتر از ۲۰ دقیقه) جلوگیری کرد. دیگر فرآورده‌های دورکننده حشرات مانند آن‌هایی که حاوی DEET (diethyltoluamide) هستند، بیشتر ترجیح داده می‌شوند زیرا طول اثر بیشتری دارند.

اطلاعات ناکافی برای:

  • در آلودگی کرم
  • احتباس آب
  • اسپاسم
  • سایر شرایط

مدارک بیشتری نیاز است تا بتوان این ماده را برای موارد استفاده‌ی ذکر شده موثر شمرد.

جهت مشاهده این قسمت به قسمت کاربری وارد شوید
جهت مشاهده این قسمت به قسمت کاربری وارد شوید
جهت مشاهده این قسمت به قسمت کاربری وارد شوید
به اشتراک بگذارید
آواتار کاربر
سیدمحمود حیدری