گردوی سیاه

گردوی سیاه

بررسی اجمالی خواص گردوی سیاه


گردوی سیاه یک درخت است. مردم از لایه ی بیرونی آن (پوسته) جهت ساخت دارو استفاده می کنند.

گردوی سیاه برای درمان عفونت انگلی کرم و دیگر عفونت های خاص مانند دیفتری، سفلیس استفاده می کنند. همچنین در سرطان خون نیز کاربرد دارد.

بعضی از مردم از آن برای غرغره کردن جهت شستشوی گلو استفاده میکنند یا کف سر به عنوان رنگ مو استعمال میکنند یا جهت درمان زخم روی پوست قرار می دهند.

چگونه عمل میکند؟

گردوی سیاه حاوی مقادیر بالای ترکیبات شیمیایی به نام تنین است که میتواند درد و التهاب را کاهش دهد و مایعات بدن مانند مخاط را خشک کند. 

موارد استفاده گردوی سیاه


اطلاعات ناکافی برای:

  • سرطان خون
  • دیفتری
  • سفلیس
  • کرم روده ای
  • شستشو دهنده ی گلو (برای غرغره کردن)
  • زخم های پوستی
  • سایر شرایط

مدارک بیشتری نیاز است تا بتوان گردوی سیاه را برای موارد استفاده ذکر شده موثر شمرد.

عوارض جانبی گردوی سیاه


گردوی سیاه برای اغلب افراد وقتی به صورت خوراکی در بازه زمانی کم  مصرف شود امکان دارد بی خطر باشد. عوارض جانبی احتمالی مصرف در بازه زمانی کوتاه مشخص نمی باشد. 

گردوی سیاه وقتی به صورت موضعی مصرف شود، امکان دارد خطرناک باشد. این گیاه حاوی ماده ای به نام جگلن (Juglone) بوده که ممکن است باعث ایجاد سرطان زبان یا لب، مخصوصا وقتی روزانه مصرف می شود شود. 

 

توصیه های خاص و هشدارهای مصرف:

بارداری و شیردهی: از مصرف موضعی گردوی سیاه بر روی پوست در شرایط بارداری و شیردهی خودداری کنید. این نوع مصرف امکان دارد خطرناک باشد. اطلاعات کافی قابل اعتمادی درباری ی مصرف خوراکی در هنگام بارداری و شیردهی وجود ندارد. محض احتیاط از مصرف آن خودداری کنید. 

تداخلات گردوی سیاه


تداخلات جزئی (در صورت مصرف همزمان مراقب باشید):

  • تداخل با داروهای خوراکی

پوست گردوی سیاه حاوی مقادیر زیادی ماده شیمیایی به نام تنین است. تنین مواد موجود در معده و روده را جذب می کند. مصرف آن همراه با داروهای خوراکی می تواند باعث کاهش مقدار جذبی دارو در بدن شده و باعث کاهش اثرگذاری داروی شما می شود. برای جلوگیری از این تداخل، از این گیاه حداقل یک ساعت بعد از مصرف داروهای خوراکی استفاده کنید. 

مقدار مصرفی مجاز گردوی سیاه


جهت مشاهده این قسمت به قسمت کاربری وارد شوید
به اشتراک بگذارید
سیدمحمود حیدری
سیدمحمود حیدری