
ترنج
بررسی اجمالی خواص ترنج
بررسی اجمالی:
ترنج گیاهی است که نوعی از مرکبات را تولید می کند. روغنی که از پوست میوه ترنج گرفته می شود در تولید دارو کاربرد دارد.
برخی از افراد ناراحتی پوستی به نام سوریازیس را با مالیدن مستقیم روغن ترنج روی پوست و تابش اشعه فرابنفش به آن ناحیه درمان می کنند.
مصرف پوستی روغن ترنج به صورت موضعی برای تومورهایی که به واسطه عفونت های قارچی (مایکوزیس) ایجاد شده اند و از دست رفتن رنگدانه ها (ویتیلیگو) کاربرد دارد. این گیاه همچنین به عنوان حشره کش و حفاظت از بدن در برابر شپش ها و سایر انگل ها استفاده می شود.
روغن ترنج گاهی اوقات به منظور کاهش اضطراب طی پرتو درمانی استنشاق می شود (بو درمانی).
در غذاها، روغن ترنج به طور وسیعی به عنوان یک طعم دهنده از خانواده مرکبات کاربرد دارد؛ به ویژه در ژلاتین و انواع دسرها.
در صنعت، روغن ترنج در عطرها، کرم ها، لوسیون ها، صابون ها و روغن های برنزه کننده به کار می رود.
چگونه عمل می کند؟
روغن ترنج حاوی انواع ترکیبات شیمیایی فعال است که می توانند پوست را در برابر تابش آفتاب حساس نمایند.
موارد استفاده ترنج
موارد استفاده:
امکان دارد غیر موثر باشد در: هوشیاری ذهنی. به نظر نمی رسد استفاده از روغن ترنج به عنوان آروماتراپی سبب بهبود هوشیاری شود. در واقع، ممکن است این گیاه هوشیاری ذهنی در بزرگسالان را کاهش دهد تا اثرات ریلکس کننده خود را نمایان کند.
مدارک ناکافی برای: اضطراب طی پرتو درمانی. مستندات اخیر نشان می دهند که استنشاق روغن ترنج به عنوان آروماتراپی به کاهش اضطراب در طول پرتودرمانی کمک نمی کند. سوریازیس، زمانی که همراه با اشعه فرابنفش به کار رود. تحقیقات اخیر اظهار می کنند که اثر مصرف پوستی روغن ترنج با اشعه فرابنفش برای کاهش پلاک های سوریازیس بیشتر از استفاده از اشعه فرابنفش به تنهایی نیست. درمان تومور زیر پوستی به علت عفونت قارچی در مصرف همزمان با اشعه فرابنفش. محافظت بدن در برابر شپش و انواع انگل ها. از دست رفتن رنگدانه های پوست (ویتیلیگو). شرایط دیگر.
به منظور ارزیابی اثربخشی ترنج در این موارد به مستندات بیشتری نیاز است.
عوارض جانبی ترنج
عوارض جانبی:
روغن ترنج برای اکثر افراد در مقادیر مصرفی اندک موجود در غذا احتمالا بی خطر است. این گیاه ممکن است در مصرف پوستی خطرناک باشد چراکه می تواند پوست را در برابر آفتاب حساس کند و سبب سرطان های پوستی شود.
افرادی که با ترنج کار می کنند می توانند مشکلات پوستی از قبیل تاول، جرب، لک پوستی، جوش، حساسیت به آفتاب و تغییرات سرطانی را کاهش دهند.
توصیه ها و هشدارهای مخصوص:
کودکان: مصرف خوراکی روغن ترنج در مقادیر زیاد امکان دارد در کودکان خطرناک باشد و عوارض جدی از قبیل تشنج و مرگ به دنبال دارد.
بارداری و شیردهی: از مصرف پوستی روغن ترنج در دوران بارداری و شیردهی خودداری نمایید چراکه امکان دارد خطرناک باشد.
دیابت: ترنج ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد. این مورد می تواند در کنترل قند خون افراد مبتلا به دیابت مشکل ساز شود و سبب افت قند خون شود. در صورت ابتلا به دیابت قند خون را کنترل نمایید.
جراحی: ترنج می تواند قند خون را کاهش دهد. در ارتباط تداخل با کنترل قند خون طی جراحی نگرانی هایی وجود دارد.
حداقل دو هفته قبل از زمان جراحی از مصرف این مکمل خودداری کنید.
تداخلات ترنج
تداخلات:
تداخلات حد واسط: مراقب مصرف همزمان ترنج با داروهایی که حساسیت پوست را در برابر نور آفتاب افزایش می دهند باشید.
برخی از داروها می توانند حساسیت پوست را در برابر آفتاب زیاد کنند. مصرف موضعی روغن ترنج نیز می تواند پوست را به آفتاب حساس کند.
مصرف موضعی روغن ترنج با داروهایی که حساسیت پوست را زیاد می کنند شانس آفتاب سوختگی، تاول و جوش را در ناحیه تابش آفتاب افزایش می دهد.
در مقابل تابش آفتاب حتما از ضد آفتاب استفاده نمایید و لباس مناسب بپوشید.
برخی از داروهایی که سبب افزایش حساسیت پوست در برابر آفتاب می شوند عبارت اند از: آمیتریپلین، سیپروفلوکساسین، نورفلوکساسین، لومفلوکساسین، افلوکساسین، لووفلوکساسین، اسپارفلوکساسین، گاتی فلوکساسین،موکسی فلوکساسین، تریمتوپریم/سولفامتوکسازول، تتراسایکلین، متوکسالن و تری اکسالن.
مقدار مصرفی مجاز ترنج
