باکال اسکالکپ

باکال اسکالکپ

بررسی اجمالی خواص باکال اسکالکپ


باکال اسکالکپ گیاهی می باشد که از ریشه آن جهت ساخت دارو استفاده می شود. در طب چینی گیاهانی با نام های علمی Scutellaria viscidula، Scutellaria amonea و Scutellaria ikoninikovii جایگزین گیاه باکال اسکالکپ می باشند.

مصرف گیاه باکال بصورت خوراکی در درمان عفونت های تنفسی، تب و تب یونجه کاربرد دارد.

همچنین گیاه باکال در عفونت های دستگاه گوارش مثل مشکلات کبدی (از جمله هپاتیت ویروسی و یرقان) مصرف می شود.

بعضی مردم از این گیاه در مواردی مثل بیماری ایدز، عفونت کلیوی، التهابات لگنی، زخم ها و تورم ها استفاده می کنند. همچنین در مواردی مثل تب زرد، سردرد، تحریک پذیری، قرمزی چشم ها، گرگرفتگی صورت، تشنج، صرع، مشکلات روانپزشکی و اضطراب کاربرد دارد.

همچنین این گیاه در ترکیب با سایر گیاهان دارویی برای درمان بیش فعالی (ADHD)، بدخیمی پروستات، آرتروز، و هموروئید مورد مصرف قرار می گیرد.

گیاه باکال اسکالکپ به همراه برخی گیاهان دارویی دیگر، بصورت تزریق داخل وریدی، در درمان عفونت ریوی و برونشیت استفاده می شود.

همچنین گاهی اوقات بصورت موضعی در پسوریازیس کاربرد دارد.

چگونه کار می کند؟

به نظر می رسد مواد شیمیایی موجود در گیاه باکال اسکالکپ سبب کاهش التهاب، جلوگیری از رشد تومور و جلوگیری از تکثیر سلول های سرطانی می شوند.

موارد استفاده باکال اسکالکپ


مدارک ناکافی برای: برونشیت و عفونت های ریوی دیگر.

بررسی های اخیر نشان می دهد تزریق داخل وریدی ترکیبی از گیاه باکال اسکالکپ، یاس زرد و یاس امین الدوله تحت نظر متخصص ممکن است به کودکان مبتلا به برونشیت کمک کند تا سریعتر بهبود یابند.

آرتروز. بعضی از بررسی ها نشان می دهد محصول تجاری Limbrel (primus pharmaceuticals) حاوی ترکیبی از مواد شیمیایی باکال و کادهندی (که به عنوان فلاووکوکسید شناخته می شود) می باشد که ممکن است به آرتروز زانو کمک کند. اما اطلاعات کافی در مورد میزان اثربخشی این محصول در دست نیست.

پسوریازیس. بررسی های اولیه نشان می دهد که استعمال پوستی پماد حاوی گیاه باکال اسکالکپ، چوب پنبه و نیل در کودکان مبتلا به پسوریازیس که به سایر درمان ها پاسخ نداده اند ممکن است به بهبود علائم کمک کند.

مدارک بیشتری نیاز است تا اثربخشی گیاه باکال بر این موارد مشخص شود: احساس تلخی در دهان، تب، گرگرفتگی صورت، تب یونجه، سردرد، هموروئید، هپاتیت، ایدز، عفونت معده، عفونت لگنی و کلیوی، اضطراب، بدخیمی پروستات، قرمزی چشم ها، تشنج، زخم یا تورم.

عوارض جانبی باکال اسکالکپ


مصرف خوراکی باکال اسکالکپ ممکن است در اکثر افراد بالغ بی خطر باشد. مصرف این گیاه ممکن است باعث خواب آلودگی شود. گزارشاتی مبنی بر بروز التهابات ریوی و تب در مصرف کنندگان این ماده دیده شده اما اطلاعات کافی در مورد اینکه باکال اسکالکپ عامل این عوارض بوده، وجود ندارد.

مطالعات 12 هفته ای انجام شده نشان داد که مصرف محصول ترکیبی که فلاووکوکسید نامیده می شود (limbrel, primus pharmaceuticals) و حاوی باکال اسکالکپ می باشد، بی خطر بوده است. با این وجود نگرانی هایی در مورد امکان ایجاد مشکلات کبدی در افراد مصرف کننده این محصول وجود دارد ولی به نظر نمی رسد که این عارضه جانبی معمول باشد و ممکن است در افرادی که نوعی واکنش آلرژیک داشته باشند دیده شود.

احتیاط و هشدارهای ویژه:

بارداری و شیردهی: در مورد مصرف باکال اسکالکپ در دوران بارداری و شیردهی اطلاعات کافی وجود ندارد. جانب احتیاط را رعایت کنید و از مصرف آن بپرهیزید.

کودکان: مصرف باکال اسکالکپ بصورت داخل وریدی در کودکان و تحت نظر متخصص ممکن است بی خطر باشد. ترکیب مورد نظر از باکال اسکالکپ، یاس زرد و یاس امین الدوله تا 7 روز در کودکان بصورت داخل وریدی و تحت نظر کادر پزشکی مصرف شده و بی خطر بوده است.

در مورد مصرف طولانی مدت باکال اسکالکپ در کودکان اطلاعات کافی در دست نیست.

بیماری های خونی: ممکن است باکال اسکالکپ سبب کاهش سرعت انعقاد خون شود و در تئوری ممکن است ریسک ایجاد کبودی و خونریزی را در افراد مبتلا به بیماری های خونی افزایش دهد.

دیابت: باکال اسکالکپ می تواند سطح قند خون را در افراد دیابتی تغییر دهد. در صورتی که مبتلا به دیابت هستید و از این گیاه دارویی استفاده می کنید سطح قندخون و علائم افت قندخون را پایش کنید.

شرایط حساس به هورمون ها مثل سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان، اندومتریوز یا فیبروم رحم: ممکن است باکال اسکالکپ اثراتی مشابه هورمون جنسی زنانه استروژن را داشته باشد. اگر شرایطی دارید که ممکن است با وجود استروژن بدتر شود، از مصرف باکال اسکالکپ بپرهیزید.

فشار خون پایین: باکال اسکالکپ ممکن است فشار خون را کاهش دهد. در تئوری این گیاه ممکن است فشار خون را در افراد مستعد، به مقدار زیادی کاهش دهد.

جراحی: ممکن است باکال اسکالکپ سرعت انعقاد خون را کاهش دهد و سبب افزایش خونریزی در طی جراحی و پس از آن شود. حداقل 2 هفته قبل از جراحی از مصرف باکال اسکالکپ خودداری کنید.

تداخلات باکال اسکالکپ


تداخلات حد متوسط: در مورد این ترکیبات احتیاط را رعایت کنید.

الکل با باکال اسکالکپ تداخل دارد. الکل می تواند سبب خواب آلودگی شود، باکال اسکالکپ نیز ممکن است باعث خواب آلودگی شود. مصرف همزمان باکال اسکالکپ و الکل ممکن است سطح هوشیاری را کاهش دهد.

لیتیم با باکال اسکالکپ تداخل دارد.

باکال اسکالکپ ممکن است اثری شبیه به داروهای مدر داشته باشد و روند دفع لیتیم از بدن را کاهش دهد، که این امر می تواند سبب افزایش سطح لیتیم و بروز عوارض جانبی جدی شود. در صورتی که از لیتیم استفاده می کنید، قبل از مصرف این فراورده گیاهی با متخصص مربوط مشورت کنید. ممکن است دوز لیتیم شما نیاز به تغییر داشته باشد.

داروهای ضددیابت با باکال اسکالکپ تداخل دارند.

این گیاه ممکن است سطح قند خون بدن را کاهش دهد، داروهای ضددیابت نیز سطح قند خون را کاهش می دهند. مصرف همزمان باکال اسکالکپ و داروهای ضددیابت ممکن است قند خون را به مقدار بسیار زیادی کاهش دهند. قند خون خود را پایش کنید.

ممکن است دوز داروهای دیابت شما نیاز به تغییر داشته باشد.

بعضی از داروهای مورد مصرف در دیابت شامل گلیمپراید (Amaryl)، گلیبوراید (Diabeta,Glynase,PresTab, Micronase)، انسولین، پیوگلیتازون (Actos)، روزیگلیتازون (Avandia)، کلرپروپامید(Diabinese)، گلیپیزاید (Glucotrol)، تولبوتامید (Orinase) و غیره.. می باشد.

داروهای آرامبخش (بنزودیازپین ها) با باکال اسکالکپ تداخل دارند.

از آن جا که مصرف باکال اسکالکپ و داروهای آرامبخش هر دو سبب خواب آلودگی می شوند، مصرف همزمان این دو ممکن است هوشیاری را کاهش دهد.

بعضی از این داروهای آرامبخش شامل کلونازپام (Klonopin)، دیازپام(Valium)، لورازپام (Ativan) و.. می باشد.

داروهای کاهنده فعالیت مغزی با باکال اسکالکپ تداخل دارند.

باکال اسکالکپ ممکن است سبب خواب آلودگی شود، داروهایی که سبب خواب آلودگی می شوند، آرامبخش نام دارند. مصرف همزمان این دسته دارویی با باکال اسکالکپ ممکن است هوشیاری را کاهش دهد.

بعضی از این داروهای آرامبخش شامل کلونازپام (Klonopin)، لورازپام(Ativan)، فنوباربیتال(Donnatal)، زولپیدم(Ambien) و.. می باشد.

تداخلات جزئی: در مورد این ترکیبات مراقب باشید.

داروهای کاهنده کلسترول (استاتین ها) با باکال اسکالکپ تداخل دارند.

باکال اسکالکپ ممکن است سطح استاتین ها را در خون تغییر دهد. ولی در مورد میزان اهمیت این تداخل اطلاعات کافی در دست نیست. در صورتی که از داروهای کاهنده کلسترول استفاده می کنید، قبل از مصرف باکال اسکالکپ با متخصص مربوط مشورت کنید.

داروهای این دسته شامل آتوروستاتین (Lipitor)، سریوستاتین(Baycol)، فلووستاتین(Lescol)، لووستاتین(Mevacor)، پراوستاتین(Pravachol) , و سیموستاتین(Zocor) می باشد.

 

مقدار مصرفی مجاز باکال اسکالکپ


جهت مشاهده این قسمت به قسمت کاربری وارد شوید
به اشتراک بگذارید
دکتر نازنين پاشا
دکتر نازنين پاشا