درمان گشادی دریچه آئورت با مونته لوکاست داروی درمان آسم
درمان گشادی دریچه آئورت با مونته لوکاست داروی درمان آسم

داروهای جدید

بازدید : 9937

آنوریسم آئورت یا گشادی آئورت

آنوریسم آئورت، حالتی است که دیواره سرخرگ آئورت به علت ضعیف بودن دیواره سرخرگ گشاد شده و یا بیرون می زند. اصلی ترین دلیل ضعف دیواره سرخرگ را می توان فشار خون بالا دانست. هرچند که عواملی همچون ضعف مادرزادی سرخرگ، عفونت، صدمات فیزیکی و ... نیز می توانند موجب بروز آنوریسم آئورت گردند.

اگر یک فرد چاق با فشار خون در سنین بالای 60 سال هستید و سابقه حملات قلبی را نیز دارید، شما مستعد ابتلا به این بیماری خواهید بود. پس توصیه می شود یک رژیم غذایی سلالم را پیش گرفته، ورزش های منظم انجام دهید، سیگار نکشید و برنامه ایی پزشکی برای کنترل فشار خون خود تنظیم نمایید.

حتما بخوانید پیشگیری از بیمار‌ی‌های قلبی - عروقی

در تحقیقات اخیر، محققین علم پزشکی موسسه کارولینسکا در مقاله ای که در ژورنال PNAS به چاپ رسید، گزارش کرده اند که یک داروی رایج بای درمان بیماری آسم، می تواند آنوریسم آئورت در موش ها را به تعویق بیندازد.

آن ها می گویند:

نقل قول از متخصصان پزشکینتایج ما هیجان انگیزند و راهی را برای درمان دارویی این بیماری جدی عروقی باز میکند.

در مطالعات ابتدایی، گروه تحقیق، سطوح بالایی از مواد سیگنال التهابی خاصی به نام لکوترین را در دیواره های عروقی بیمارانی یافتند که برای درمان بیمار آنوریسم آئورت خود، عمل جراحی انجام داده بودند.

لکوترین ها باعث التهاب شده و برای پتانسیل خود در ایجاد آسم شناخته شده اند. به دلیل اینکه داروی "مونته لوکاست"، داروی آسم، لکوترین ها را مسدود می کند، گروه تصمیم گرفت بررسی کند که آیا این دارو می تواند روی آنوریسم آئورت اثری داشته باشد یا نه.

نتیجه تحقیقات پزشکیمطالعات آن ها روی موش ها نشان داد که در حقیقت این درمان، تورم آئورت را کاهش می دهد و سطوح آنزیمی را که دیواره ی عروق و پروتئینی را که در فرایند های التهابی دخیل اند می شکند.

لازم است بدانید: داروهای موثر در درمان بیماری های قلبی - عروقی

پروفسور Haeggstrom توضیح می دهد که:

نقل قول از متخصصان پزشکیاین مطالعه از دیدگاه درمانی جالب است زیرا مونته لوکاست داروی ایمنی است که عوارض جانبی اندکی دارد و به این معناست که می تواند در دوره ی زمانی طولانی مصرف شود. در مطالعه ما از دوز های دارویی برابری با آن هایی استفاده کردیم که در درمان بیماران آسمی استفاده می شده است.

محققان امیدوارند که بتوانند آزمایش بالینی کنترل شده ای را شروع کنند تا کارامدی دارو را روی بیمارانی که آنوریسم آئورت دارند تست کنند.

دکتر کیمیا کاظمی
دکتر کیمیا کاظمی