
سرطان کولون یا سرطان روده بزرگ
سرطان کولون یا سرطان روده بزرگ (رکتوم) رشد و انباشته شدن غیرطبیعی سلول های سرطانی در بخشی از روده بزرگ به نام کولون یا رکتوم است. متاسفانه این بیماری سرطانی می تواند به دیگر بخش های بدن نیز انتقال یابد. از علائم سرطان کولون می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- وجود خون در مدفوع
- تغییر در حالت روده
- کاهش و وزن
- خستگی
این بیماری یکی از شایع ترین سرطان های دستگاه گوارش بوده و سالانه حدود 1.2 مییون نفر را درگیر کرده و 50 درصد موارد نیز در نهایت منجر به مرگ می شود. در ایران نیز این تومور سومین بیماری شایع در بین خانم ها و پنجمین بیماری در بین آایان می باشد.
حتما بخوانید حداقل سه گونه باکتری می توانند در بروز سرطان روده دخیل باشند
نقش التهابات در بروز سرطان روده بزرگ
مطالعه توسط Fred K, Tabung، ph.D از مدرسه ی بهداشت عمومی Harvard T.H. Chan در بوستون، MA. Tabung انجام شده است و گروه از مشاهداتی شروع کردند که در آنها به طور کلی التهاب در سرطان و به صورت خاص در سرطان کولورکتال مشارکت دارد.
بر اساس تحقیقات جدید، دانه های تصفیه شده، مثل آنهایی که برای درست کردن پاستا استفاده می شوند و سبزیجاتی مثل گوجه فرنگی دارای سطوح بالایی از نشانگر های ضد التهاب دارند.
سوالی که در این پژوهش مطرح شد، این است که:
"ایا رژیم های ضد التهابی اثر مشابهی روی ریسک سرطان کولون دارند یا خیر؟"
برای بررسی این موضوع، آنها اجزای التهابی رژیم های غذایی را با استفاده از امتیاز الگوی التهابی رژیم غذایی تجربی (EDIP) ارزیابی کردند.
حتما بخوانید تشخیص سرطان از طریق آزمایش خون
امتیاز EDIP بر اساس 18 گروه غذایی بود.
- گوشت، ماهی هایی که گوشت قرمز محسوب نمی شوند
- سبزیجاتی که برگ های سبز یا زرد تیره نیستند
- دانه های تصفیه شده
- هر دو نوشیدنی های پر انرژی و کم انرژی مثل نوشیدنی های غیر الکلی که همه به صورت مثبتی با نشانگر های التهابی زیادی در ارتباط اند.
در مقابل، موارد زیر
- مصرف آبجو، شراب
- چای، قهوه
- سبزیجات زرد تیره (شامل هویج، کدوی زرد، و سیب زمینی های شیرین)
- سبزیجات برگی سبز
- تنقلات
- آبمیوه
- پیتزا
به صورت معکوس با غلظت هایی از نشانگر های التهابی در ارتباط اند.
محققان از دو مطالعه ی پیرو آینده نگر استفاده کردند، یکی مطالعه ی سلامتی پرستاران و دیگری مطالعه ی پیگیری متخصصین سلامت، تا به اطلاعاتی درباره ی الگو های رژیم غذایی از بیش از 120000 فرد بالغ دست یابند.
این موارد برای 26 سال به طور بالینی دنبال شده و هر 4 سال انها پرسش نامه های غذایی پر میکردند. برای مطالعه ی رابطه ی بین رژیم غذایی انها و خطر سرطان کولون، تابونگ و همکارانش از مدل های رگرسیون Cox استفاده کردند.
همچنین محققان شرکت کنندگان را به گروه های مصرف کننده ی الکل متفاوت و وزن بدن تقسیم کردند، تا ارتباط بالقوه ی بین رژیم غذایی و ریسک سرطان کولون را در محدوده ی این طبقه بندی ها انالیز کنند.
نتایج این مطالعه ی وسیع، نقش بالقوه ی التهابی رژیم غذایی در ایجاد سرطان کولورکتال را تایید می کند.
منبع:medicalnewstoday
