
مطالعه ای بر روی یک جامعه ی آماری نیم ملیون نفری صورت گرفته، نشان میدهد که آغاز قاعدگی در سنین کمتر از 12 سال، خطر بیماری های قلبی و سکته را در سال های بعدی زندگی افزایش می دهد. با توجه به این که بیماری های قلبی - عروقی دلیل اصلی مرگ و میر و ناتوانی در سرتاسر دنیا هستند، توجه به علل بروز آن ها حیاتی است. باسیبویه همراه شوید.
اگرچه بسیاری از فاکتورهای دخیل در بروز بیماری های قلبی - عروقی، چاقی، فشار خون و مصرف سیگار، شناخته شده هستند، اما هنوز قطعاتی از پازل علل این بیماری ها ناشناخته باقی مانده است.
فاکتورهای وابسته به سیستم تولید مثل، مانند یائسگی زودرس، قاعدگی زودرس، عوارض حاملگی، سقط و برداشتن رحم، برای مدت طولانی با بیماری های قلبی - عروقی مرتبط هستند. به عنوان مثال برخی مطالعات، یائسگی زودرس را با افزایش ریسک بیماری های قلبی - عروقی مرتبط دانسته اند، در حالی که سقط جنین را به افزایش ریسک بیماری های عروق کرونر ارتباط داده اند. در عین حال برخی مطالعات مشابه ارتباط معناداری بین این دو نیافته اند. بنابراین اگرچه شواهد متعددی مبنی بر ارتباط مشکلات سیستم تولید مثل و بیماری های قلبی-عروقی وجود دارد، میزان و عمق ارتباط این دو هنوز دقیقا مشخص نیست.
حتما بخوانید چگونه دورهی قاعدگی خود را متوقف کنیم یا سرعت ببخشیم؟!
در همین راستا، محققان دانشگاه آکسفورد، برای دست یافتن به نتایجی روشن تر دست به کار شدند. نتایج این مطالعه در ژورنال پزشکی بریتانیا به چاپ رسید. نتایج به دست آمده نشان می داد که:
ریسک بروز بیماری های قلبی-عروقی در زنانی که برای اولین بار در سن 12 سالگی یا کمتر قاعده شده اند، 10 درصد بیشتر از زنانی است که در سن 13 سالگی یا بالاتر این تجربه را داشته اند.
منبع: medicalnewstoday

محقق و پژوهشگر حوزه دارویی. بنیانگذار شرکت دانش بنیان زیست رایان کیمیا. مدیر اجرایی تیم سیبویه و مشتاق یادگیری همیشگی...