راهبرد های موجود برای "فالوآپ" بیماران سرطانی
راهبرد های موجود برای "فالوآپ" بیماران سرطانی

فالوآپ یا پیگیری کردن پروسه درمان

تاریخ انتشار : 1397/11/26 بازدید : 1218

راهبردهایی برای یک زندگی سالم پس از درمان سرطان پس از درمان سرطان

تمامی بهبود یافته گان به دنبال راه‌هایی هستند تا ریسک بازگشت بیماری را کاهش دهند. برخی از این افراد نگران آنند که شیوه تغذیه، استرس و یا تماس آنها با برخی مواد شیمیایی باعث افزایش ریسک ابتلاء مجدد آنها به سرطان بشود. این زمان فرصتی بسیار مناسب برای این افراد است تا درباره این که چقدر به سلامت خود اهمیت میدهند و چه کارهایی میتوانند بکنند تا زندگی سالم تری داشته باشند بیشتر فکر بکنند. از پزشک خود درخواست کنید تا یک برنامه فالوآپ و پیگیری جامع که شامل راه هایی برای پاسخ دادن به نیازهای مختلف جسمانی، روحی، عاطفی، اجتماعی و معنوی شما باشد را برایتان طراحی کند.

اگر حس می کنید که صحبت درباره این مشکلات برایتان دشوار است باید بدانید که هرچه بیشتر در باره این موارد صحبت کنید، مطرح کردن آنها در دفعات بعدی آسان تر خواهد بود. همچنین ممکن است پزشک تان شما را به برخی دیگر از اعضای تیم درمانی همچون: متخصصان تغذیه، پرستاران ،مددکاران اجتماعی و... معرفی کند تا درباره سلامت خود با آنها بحث کنید.

برخی از توصیه های عمومی برای بهبود یافتگان سرطان

● سیگار کشیدن را ترک کنید. سیگار کشیدن شانس ابتلای مجدد به سرطان در همان قسمت قبلی و یا سایر بخش‌های بدن را افزایش میدهد.

● مصرف الکل را کاهش دهید. نوشیدن الکل شانس ابتلا به برخی سرطان های خاص را افزایش میدهد.

● وزن خود را در حد طبیعی حفظ کنید. تغذیه صحیح و داشتن فعالیت مناسب می تواند به شما کمک کند تا به وزن نرمال رسیده و آن را حفظ کنید.

● سالم غذا بخورید. یک رژیم غذایی سالم و متعادل برای سلامت عمومی شما ضروری است. این رژیم شامل مصرف انواع میوه ها، سبزیجات، غلات سبوس دار و پروتئین است. با پزشک یا متخصص تغذیه خود درباره اینکه آیا هرگونه نیاز تغذیه‌ای خاصی دارید مشورت کنید. همچنین می توانید از این افراد به منظور طراحی یک رژیم غذایی سالم برای خودتان راهنمایی بگیرید.

● ورزش کنید. مطالعات اذعان دارند که ورزش کردن و فعالیت داشتند پس از بهبودی از سرطان می تواند شانس ابتلا مجدد به بیماری را کاهش داده و به تبع طول زندگی پس از درمان را افزایش دهد. علاوه بر این فعالیت متوسط ورزشی (همچون پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا و...) در صورت انجام به صورت روزانه یا در اغلب روزهای هفته می تواند: 1- اضطراب و افسردگی را کاهش دهد. 2- اعتماد به نفس را افزایش داده و خلق و خو را بهبود ببخشد. 3- خستگی، حالت تهوع، درد و اسهال را برطرف کند. این نکته بسیار اهمیت دارد که به آرامی برنامه ورزشی را آغاز کنیم و به مرور زمان شدت فعالیت را افزایش دهیم.

برخی افراد نیازمند مراقبت های ویژه ای در زمینه ی فعالیت‌های ورزشی شان هستند. پیش از شروع هر برنامه ورزشی با پزشک خود مشورت کنید و در صورت نیاز از پزشک خود یا متخصصین دیگری همچون فیزیوتراپیست ها کمک بگیرید.

اگر پس از انجام درمان نیازمند استراحت مطلق در تخت هستید حتی کوچکترین فعالیت ها نیز می‌توانند کمک ‌کننده باشند. انجام حرکات کششی و نرمش دادن دستها و پاهایتان می‌تواند برای حفظ انعطاف پذیری و رفع گرفتگی عضلانی مفید باشد.

محسن بصیری
محسن بصیری