واکنش سیستم ایمنی بدن در التهاب آپاندیس تاثیر دارد
واکنش سیستم ایمنی بدن در التهاب آپاندیس تاثیر دارد

جراحی عمومی

تاریخ انتشار : 1397/05/21 بازدید : 2807

اگر به التهاب آپاندیس دچار شدید باید خیلی اورژانسی تحت عمل جراحی قرار بگیرید، در غیر این صورت، ممکن است آپاندیس ترکیده یا سوراخ گردد. به موجب ترکیدگی آن، مواد عفونی به داخل شکم راه پیدا کرده و باعث التهاب شدید حفره شکمی (صفاق) می شود. اما چرا آپاندیس ملتهب می شود؟

در مطالعه ای که بر روی کودکانی که در طول یک دهه مورد جراحی آپاندیس در سوئد قرار گرفته اند، حالات آلرژیک رایج مثل "حساسیت به گرده ها، خز و مو و پشم حیوانات" دارای ریسکی به اندازه یک سومِ خطر پیشرفت آپاندیس بوده است.

آپاندیس چیست؟

آپاندیس یک زائده کوچک 2 تا 20 سانتی متری از روده بزرگ است. که به انتهای روه کور متصل است. دیواره آپاندیس مملو از بافت های لنفاوی است و عفونت و التهاب در آن موجب برزو آپاندیست می شود. این عضو در بدن انسان نقش یک فیلتر را دارد که آلودگی های بدن را از بین می برد.

یک نظریه بیان می کند که آپاندیس شدید و عارضه دار به میزان پاسخگویی سیستم ایمنی بدن بستگی دارد، که با آپاندیس های ساده تر متفاوت است. با توجه به این نظریه کودکانی که حساسیت دارند شانس کمتری برای مواجهه با آپاندیس پیچیده دارند؛ چرا که پاسخگویی سیستم ایمنی بدن آن ها با کودکانی که حساسیت ندارند، متفاوت است. این مقوله تا به حال این اندازه از نزدیک بررسی نشده بود.

مارتین سالو می گوید:

نقل قول از متخصصان پزشکینتایج مطالعه این تئوری را تقویت می کند که (بدنی با) آپاندیس عارضه دار یک سیستم ایمنی متفاوتی در مقایسه با (بدنی با) آپاندیس ساده دارد. نتیجه همچنین سرنخ هایی را مهیا کرد که امید است بتواند ما را به سمت روش های شناخت (بیماری) مثل آزمایش خون هدایت کند.

نتیجه تحقیقات پزشکیخلاصه مطالعه:
تحقیقات شامل همه کودکان زیر ۱۵ سال که تحت جراحی آپاندیس در بیمارستان آموزشی skane در شهر لاند بین سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ قرارگرفته بودند میشود. در کل ۶۰۵ کودک در این مطالعه حضور داشته اند.
محققان نتایجِ مطالعه بر روی کودکانی که حساسیتِ موسوم به IGE-mediated داشتند(۱۰۲ کودک) را با کودکانی که این آلرژی را نداشتند (۵۰۳ کودک) مقایسه کردند. بین کسانی که این آلرژی را داشتند تنها ۱۹.۶ درصد با یک آپاندیس پیشرفته مواجه شدند. در گروهی که آلرژیِ IgE-mediated را نداشتند، ۴۶.۹ درصد دچار آپاندیس بغرنج شدند.

منبع: medicalnewstoday.com

دکتر محمد حسین رمضانی
دکتر محمد حسین رمضانی