موفقیت کتامین استنشاقی در  درمان  افسردگی شدید
موفقیت کتامین استنشاقی در درمان افسردگی شدید

روانپزشکی

بازدید : 5131

طبق آزمایش های انجام شده در فاز 3 مطالعات بالینی، استفاده از اس-کتامین در کنار یک داروی ضد افسردگی، روشی ایمن، موثر و قابل تحمل در درمان بیماران بالغ مبتلا به افسردگیِ مقاوم است.

در مطالعات جهانی نشان داده شده کسانی که یک داروی ضد افسردگی همراه با اس-کتامین به فرم اسپری بینی مصرف کرده اند، در مقایسه با افرادی که داروی ضدافسردگی همراه با پلاسبو مصرف می کرده اند، در 4 هفته ی اول، به میزان 4 برابر بهبودی بهتری داشتند. به علاوه، باز خورد مثبت این دارو در گروه دارویی مورد آزمایش 70% بوده در حالی که انتظار تقریبی بهبودی برابر با 53% ارزیابی شده بوده است.

البته برای این دارو، برخی عوارض جانبی ذکر شد. عوارض جانبی گزارش شده شامل سرگیجه، تهوع و احساس طعم فلزی در دهان است.

طبق گفته ی وانیا پوپوا، سرپرست تحقیقات، در بیمارانی که علائم بالینی افسردگی آن ها سریع و مقاوم بوده و با اس-کتامین تحت درمان قرار گرفته اند، در مقایسه با افرادی که از استانداردهای درمانی استفاده کرده اند، علائم افسردگی با سرعت بیشتری کاهش پیدا کرده است.

داروی کتامین دارای برخی عوارض جانبی هست. این دارو دارای اثرات روانگردان است. طریق مصرف این دارو وریدی است که برای اکثر مردم، این طریقه ی مصرف خوشایند نیست. در اسپری بینی، یک ایزومر چپگرد کتامین (اس-کتامین) به کار گرفته شده است که مضراتی مانند روان پریشی و اختلالات فکری که در کتامین دیده می شوند را ندارد. ضمنا در ارزیابی ها، تغییری در حس بویایی و مشکل تنفسی مصرف کنندگان صورت نگرفت.

منبع: Medscape

نازنين شادكام
نازنين شادكام