سوکرالفیت
Sucralfateمشخصات داروی سوکرالفیت
- نام های تجاری خارجی Sucralfate
- دسته دارویی سوکرالفیت
- مصرف سوکرالفیت در بارداری
Carafate®
Ciclafate®
توصیه مصرف سوکرالفیت
- sucralfate
از این دارو در درمان و همچنین پیشگیری زخم های روده ای استفاده میشود.
سوکرالفیت با ایجاد پوششی بر روی زخم ها،منطقه را از آسیب بیشتر محافظت میکند و این عمل سبب افزایش سرعت بهبودی زخم ها میشود.
البته این دارو بیشتر در درمان زخم دوازده(دوئدنوم) کاربرد دارد.
مقدار تجویز شده را با آب و معده خالی، یک ساعت قبل از غذا و یا دو ساعت بعد از غذا، مصرف کنید. سایر داروها را با فاصله زمانی 2 ساعت قبل از سوکرالفیت مصرف کنید. این دارو ممکن است باعث یبوست شود. اگر یبوست ادامه پیدا کرد، با داروساز به منظور تهیه داروی مسهل مناسب مشورت کنید.
همچنین سعی کنید مکمل های آهن،آلمینیوم،منیزیم و کلسیم را به دلیل کم کردن میزان جذب،با فاصله دو ساعت از سوکرالفیت مصرف نمایید.
این دارو را همراه با مقدار کافی آب،معمولا 2-3 بار در روز، با معده خالی و حداقل یک ساعت قبل از غذا و یا مطابق دستور پزشک، میل کنید.
دوز دارو معمولا به وضعیت بیماری و همچنین اثربخشی دارو بر بیماری شما وابسته است.
برای بیشترین سوددهی، دارو باید به صورت منظم و در ساعات مشخصی از روز مصرف شود.پس از بهبودی علائم درد ناشی از زخم معده،درمان با قرص را ادامه دهید و بدون توصیه پزشک مصرف دارو را قطع نکنید چراکه ممکن است پس از 4-8 هفته استفاده مداوم از دارو،بهبودی کامل حاصل شود.
مابقی دارو ها ممکن است در صورت مصرف همزمان با سوکرالفیت،به خوبی جذب نشوند و بهتر است برای جذب و اثرگذاری بیشتر بقیه داروها،آنها را در روز های دیگری مصرف نمایید.از پزشک یا داروساز خود در تهیه یک برنامه دوز که با تمام داروهای شما کارساز باشد کمک بخواهید.
البته مصرف آنتی اسید ها همزمان با مصرف این دارو،منعی ندارند اما باید مصرف آنها باید حداقل 30 دقیقه قبل از مصرف سوکرالفیت باشد.
پس از 4 هفته مصرف سوکرالفات ، در صورت ادامه یافتن یا بدتر شدن وضعیت ، پزشک خود را مطلع کنید.
عوارض جانبی:
به یاد داشته باشید که پزشکی که این دارو را برای شما تجویز کرده است سود این دارو را بیشتر از زیان آن برای شما دیده است.همچنین باید گفت اکثر افرادی که از این دارو استفاده کرده اند عوارض جانبی جدی ای را تجربه نکرده اند.
- یبوست،خشکی دهان،حالت تهوع،نفخ و ناراحتی معده میتواند در اثر مصرف این دارو،رخ دهد. در صورت شدید شدن هر کدام از این علائم پزشک و یا داروساز خود را در جریان بگذارید.
- در صورت به وجود آمدن هر کدام از این عارضه ها به سرعت به پزشک خود اطلاع دهید: احساس سیری غیر معمول،استفراغ،حالت تهوع،درد معده بعد از غذا و بلع.
- واکنش های آلرژیک بسیار جدی در مصرف این دارو بسیار بعید است،اما در صورت بروز سریعا به دنبال مراقبت پزشکی باشید.علائم یک واکنش آلرژیک جدی میتواند شامل موارد زیر باشد:بثورات پوستی،خارش،تورم(به ویژه در صورت،زبان و حلق)،سرگیجه شدید و مشکلاات تنفسی.
تداخلات دارویی سوکرالفیت
- sucralfate
تداخلات دارویی و غذایی میتوانند نحوه عملکرد داروی شما و همچنین خطر عوارض جدی را افزایش دهند.بدین منظور بهتر است لیستی از تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) نگه دارید و آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید،و بدون تایید پزشک دوز های دارو را شروغ،متوقف و تغییر ندهید.
تداخلات دارویی این دارو شامل آنتی اسید های حاوی آلومینیوم ، بعضی از آنتی بیوتیک ها(برای مثال کینولین هایی مانند سیپروفلوکساسین ، اوفلوکساسین و لووفلوکساسین) ، دیگوکسین ، کتوکونازول ، پنی سیلامین ، فنی تویین ، کینیدین و همچنین دارو های تیرویید(مانند لووتیروکسین و لیوتیرونین) میباشد.
همچنین این دارو سبب بروز اختلال در جذب ویتامین A، D، E و K می شود.
برچسب سوکرالفیت
محصولات تجاری سوکرالفیت در ایران
داروسازی تهران دارو
دارو سازی سها
*** برای ثبت نظر یا پرسش لطفا وارد سایت شوید. ***
اثربخشی
راحتی در استفاده
رضایتمندی
-
علت اصلی:
- جمع امتیازات
اثربخشیراحتی در استفادهرضایتمندی
-
پرسش:
اشکال دارویی سوکرالفیت
پودر برای تهیه سوسپانسیون
قرص
قرص
- دسته ترکیب گوارشی، متفرقه بیشتر
-
آدالیمومب
-
اینفلیکسیمب
-
ناتالیزومب