سیتاگلیپتین
Sitagliptinمشخصات داروی سیتاگلیپتین
- نام های تجاری خارجی Sitagliptin
- Januvia®
- Zipmet®
- Sitaformin®
- Sitaplus®
- Sitalvi-M®
- Glibra®
- Sitaforbet®
- Janumix®
- Metjan®
- Sigomet®
- دسته دارویی سیتاگلیپتین
- مصرف سیتاگلیپتین در بارداری
- مصرف سیتاگلیپتین در شیردهی
توصیه مصرف سیتاگلیپتین
- Sitagliptin
سیتاگلیپتین با رژیم غذایی مناسب و برنامه ورزشی و احتمالاً با داروهای دیگر برای کنترل قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 استفاده می شود. کنترل قند خون بالا از آسیب کلیه ، نابینایی ، مشکلات عصبی ، از دست دادن اندام ها و مشکلات عملکرد جنسی جلوگیری می کند. کنترل صحیح دیابت همچنین ممکن است خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش دهد.
سیتاگلیپتین یک داروی دیابت است که با افزایش سطح مواد طبیعی به نام اینکرتین عمل می کند. اینکرتین ها با افزایش ترشح انسولین ، به ویژه بعد از غذا ، به کنترل قند خون کمک می کنند. آنها همچنین میزان قند کبد شما را کاهش می دهند.
در صورت حساسیت به سیتاگلیپتین و یا مواد دیگر ، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعال باشد که می تواند باعث واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.
قبل از استفاده از این دارو ، سابقه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید ، به ویژه در مورد:
- بیماری کلیوی
- نارسایی قلبی
- بیماری لوزالمعده (پانکراتیت)
- سنگ در کیسه صفرا (سنگ کیسه صفرا)
ممکن است به دلیل پایین بودن یا افزایش قند خون ، تاری دید ، سرگیجه یا خواب آلودگی را تجربه کنید. تا زمانی که مطمئن نشدید می توانید با خیال راحت چنین فعالیت هایی را انجام دهید ، رانندگی نکنید ، از ماشین آلات استفاده نکنید و هیچ گونه فعالیتی را که نیاز به هوشیاری یا دید روشن دارد انجام ندهید.
هنگام مصرف این دارو الکل را محدود کنید زیرا می تواند خطر ابتلا به قند خون پایین را افزایش دهد.
هنگامی که بدن شما تحت فشار است (مانند تب ، عفونت ، جراحت یا جراحی) کنترل قند خون دشوارتر است. با پزشک خود مشورت کنید زیرا افزایش استرس ممکن است نیاز به تغییر در برنامه درمانی ، داروها یا آزمایش قند خون داشته باشد.
قبل از انجام عمل جراحی ، پزشک یا دندانپزشک خود را در مورد تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویزی ، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) مطلع کنید.
در دوران بارداری ، این دارو فقط در صورت نیاز شدید استفاده می شود. بارداری ممکن است باعث ایجاد یا بدتر شدن دیابت شود. برای برنامه ریزی برای کنترل قند خون در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما ممکن است درمان دیابت شما را در دوران بارداری تغییر دهد. درباره خطرات و مزایای درمان های مختلف (مانند رژیم غذایی ، ورزش و داروها از جمله انسولین) بحث کنید.
مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.
هشدار : بدلیل کمبود دارویی در کشور ، در صورت موجود نبودن دارو در داروخانه ها ، با پزشک و یا داروساز خود برای جایگزین کردن دارو مشورت کنید.
قبل از شروع استفاده از سیتاگلیپتین ، راهنمای دارویی ارائه شده توسط داروساز خود را بخوانید. اگر سوالی دارید ، از پزشک یا داروساز خود بپرسید.
این دارو را به صورت خوراکی همراه و یا بدون غذا ، طبق دستور پزشک ، معمولاً یک بار در روز مصرف کنید.
مقدار مصرف بر اساس وضعیت پزشکی ، عملکرد کلیه و پاسخ به درمان تعیین می شود. این دارو را به طور منظم مصرف کنید تا بیشترین سود را از آن ببرید. برای کمک به شما در به خاطر سپردن ، آن را هر روز در زمان مشخص مصرف کنید. برنامه درمان دارویی ، برنامه غذایی و برنامه ورزشی را که پزشک توصیه کرده است با دقت دنبال کنید.
طبق دستور پزشک قند خون خود را به طور مرتب چک کنید. نتایج را پیگیری کنید و آنها را با پزشک خود به اشتراک بگذارید. اگر اندازه گیری قند خون شما بیش از حد بالا یا خیلی پایین است ، به پزشک خود اطلاع دهید. دوز / درمان شما ممکن است نیاز به تغییر داشته باشد.
عوارض جانبی:
به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را تجویز کرده است زیرا او تشخیص داده است که مزایای آن برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند عوارض جانبی جدی ندارند.
اگرچه سیتاگلیپتین به خودی خود معمولاً باعث کاهش قند خون (هیپوگلیسمی) نمی شود ، اما در صورت تجویز این دارو با سایر داروهای دیابت ، ممکن است قند خون پایین ایجاد شود. با پزشک یا داروساز خود در مورد این که آیا دوز داروهای دیگر شما باید کاهش یابد یا خیر صحبت کنید.
علائم کاهش قند خون شامل موارد زیر میباشد :
- تعریق ناگهانی
- لرزش
- ضربان قلب سریع
- گرسنگی
- تاری دید
- سرگیجه
- سوزن سوزن شدن دست و پا
همراه داشتن قرص یا ژل گلوکز برای درمان قند خون پایین عادت خوبی است. اگر این اشکال قابل اعتماد گلوکز را ندارید ، با خوردن یک منبع سریع قند مانند قند روی میز ، عسل یا آب نبات ، قند خون خود را به سرعت افزایش دهید یا آب میوه یا نوشابه غیر رژیمی بنوشید. بلافاصله در مورد واکنش به پزشک خود اطلاع دهید. اگر مقدار زیادی الکل بنوشید ، ورزشهای غیرمعمول سنگین انجام دهید یا کالری کافی از غذا مصرف نکنید ، قند خون پایین بیشتر است. برای جلوگیری از کاهش قند خون ، وعده های غذایی را طبق برنامه منظم بخورید و وعده های غذایی را حذف نکنید. با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید تا بدانید در صورت از دست دادن غذا باید چه کار کنید.
علائم قند خون بالا (قند خون بالا) شامل موارد زیر میباشد:
- تشنگی
- افزایش ادرار
- گیجی
- خواب آلودگی
- گرگرفتگی
- تنفس سریع
- بوی تنفس میوه ای
در صورت بروز این علائم ، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک شما ممکن است نیاز به تنظیم داروهای دیابت شما داشته باشد.
هرگونه عوارض جانبی جدی را فوراً به پزشک خود اطلاع دهید ، از جمله:
- علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در میزان ادرار)
- درد مفاصل
- تاول های غیر معمول پوستی
- علائم نارسایی قلبی (مانند تنگی نفس ، تورم مچ پا / پا)
- خستگی غیرمعمول
- افزایش غیرمعمول/ناگهانی وزن)
در صورت بروز عوارض جانبی بسیار جدی ، از جمله: علائم پانکراتیت (مانند تهوع/استفراغ مداوم ، بی اشتهایی ، درد شدید معده/شکم/کمر) فوراً از پزشک کمک بگیرید.
واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال ، در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر یک واکنش آلرژیک جدی ، بلافاصله از پزشک کمک بگیرید:
بثورات ، خارش/تورم (به ویژه صورت/زبان/گلو) ، سرگیجه شدید ، مشکل تنفس.
تداخلات دارویی سیتاگلیپتین
- Sitagliptin
تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروهای شما را تغییر داده یا خطر عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. لیستی از تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویزی/بدون نسخه و محصولات گیاهی) تهیه کرده و آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید. بدون تأیید پزشک ، داروی خود را شروع ، متوقف یا تغییر ندهید.
داروهای بتا بلاکر (مانند متوپرولول ، پروپرانولول ، قطره چشم گلوکوم مانند تیمولول) ممکن است از ضربان قلب سریع و تپنده ای که معمولاً هنگام افت شدید قند خون احساس می کنید (هیپوگلیسمی) جلوگیری کند. سایر علائم کاهش قند خون ، مانند سرگیجه ، گرسنگی یا تعریق ، تحت تأثیر این داروها قرار نمی گیرند.
بسیاری از داروها می توانند بر قند خون شما تأثیر بگذارند و کنترل آن را دشوارتر می کند. قبل از شروع ، قطع یا تغییر هرگونه دارویی ، با پزشک یا داروساز خود در مورد تأثیر دارو بر قند خون خود مشورت کنید. به طور منظم قند خون خود را طبق دستورالعمل بررسی کرده و نتایج را با پزشک خود در میان بگذارید. در صورت بروز علائم قند خون بالا یا پایین فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. (همچنین به بخش عوارض جانبی مراجعه کنید.) پزشک ممکن است نیاز به تنظیم داروهای دیابت ، برنامه ورزشی یا رژیم غذایی شما داشته باشد.
برچسب سیتاگلیپتین
محصولات تجاری سیتاگلیپتین در ایران
داروسازی اوه سینا
داروسازی دکتر عبیدی
دارو سازی اسوه
دارو سازی آرامیس فارمد
داروسازی تولید دارو
صنعتی کیمیدارو
فارماشیمی
لابراتوار داروسازی و بهداشتی شفا
دارو سازی حکیم
داروسازی ثنامد
داروسازی ریحانه اصفهان
Merck Sharp & Dohme
سبحان دارو
باختر بیوشیمی
آرنا حیات دانش
داروسازی امین
سجاد داروی شرق
داروسازی تهران دارو
پارس دارو
واریان فارمد
داروسازی اکسیر
کیش مدیفارم
داروسازی تهران شیمی
کوشان فارمد
اکتوورکو
مهبان دارو
دارو سازی سها
الحاوی
داروسازی سامی ساز
کارخانجات دارو پخش
MSD
داروسازی رها اصفهان
*** برای ثبت نظر یا پرسش لطفا وارد سایت شوید. ***
اثربخشی
راحتی در استفاده
رضایتمندی
-
علت اصلی:
- جمع امتیازات
اثربخشیراحتی در استفادهرضایتمندی
-
پرسش:
اشکال دارویی سیتاگلیپتین
قرص
قرص
قرص
- دسته ترکیب ضد دیابت، مهارکننده دی پپتیدیل پپتیداز چهار (DPP_lV) بیشتر
-
ليناگليپتين
-
متفورمین + لیناگلیپتین
-
سیتاگلیپتین + متفورمین